22 september 2020

Onderzoek naar dierentaal genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs 2020

Taalonderzoeker Leonie Cornips (NL Lab KNAW Humanities Cluster & Universiteit Maastricht) is genomineerd voor de Wetenschapsprijs 2020 van het Klokhuis in samenwerking met InScience International Science Film Festival. De titel van Cornips' onderzoek is 'Human animal and non-human animal interactions'. Ze onderzoekt of dieren ook met elkaar spreken, en richt zich in het bijzonder op de taal tussen koeien en de taal tussen koe en mens.

Voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2020 zijn tien onderzoeken genomineerd. Dit jaar waren er ruim 60 inzendingen, afkomstig van Nederlandse universiteiten, hogescholen en umc’s. Het meest interessante en relevante wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 t/m 12 jaar wordt bekroond. Aan het winnende onderzoek wordt een aflevering van Het Klokhuis gewijd. De Klokhuis Wetenschapsprijs wordt uitgereikt op zondag 15 november.

Meer informatie over de Klokhuis Wetenschapsprijs 2020

> Zie ook de nieuwsbijdrage van het Belgische Radio 2 over de nominatie: Professor Leonie Cornips over koeien en hun eigen taal: "Voor 'Ik moet gemolken worden' is er een aparte 'Boe'!"