skip to main content

Augustus 2020: Sagen najagen in de Sagenjager

Iets voor de kust van het huidige Westenschouwen lag eens een havendorp. De rijke vissers waren hoogmoedig, geen wonder dat het dorp in zee verdween. Hoe? Het volksverhaal vertelt dat het dorp verdween door toedoen van een zeemeerminnen-echtpaar. De hoogmoedige dorpelingen verlangden almaar meer vis en gingen steeds verder de zee op tot ze een zeemeermin vingen. Hoewel zij smeekte om vrijgelaten te worden, namen de vissers haar mee en stierf ze direct op het droge…
Lees in Trouw wat de sage verder vertelt.

Trouw sluit af met een tip: loop eens een route van de routeplanner Sagenjager van het Meertens Instituut, met volksverhalen die zich bij u in de buurt afspelen. U kunt bestaande routes maken, maar u kunt ook de kaart gebruiken om uw eigen routes uit te stippelen.