skip to main content

Oktober 2020: Twitterdata input voor RIVM

Wat vindt Nederland van de coronamaatregelen? De Corona Gedragsunit van het RIVM onderzoekt ons gedrag en welbevinden met data uit interviews, enquêtes en Twitter.

Vragen over gedrag en welbevinden zijn gemakkelijk te stellen met gerichte (online) interviews en enquêtes. Naast deze standaardmethodes gebruikt de Corona Gedragsunit ook Twitter voor analyses over coronamaatregelen. De analyses zijn van Antal van den Bosch, hoogleraar taal en kunstmatige intelligentie en directeur van het Meertens Instituut. Zijn team, bestaande uit onderzoekers van het RIVM, de Universiteit Leiden en de Radboud Universiteit, meet met Twitter het vertrouwen in de besluitvorming en het draagvlak voor maatregelen zoals mondkapjes.

Lees het hele artikel op de website van E-data & Research