skip to main content

December 2020: Hoe anders ging Europa ruiken toen [vul gebeurtenis in]?

Hoe anders ging Europa ruiken toen ontdekkingsreizigers onbekende specerijen het continent binnenbrachten? Hoe rook het achter het IJzeren Gordijn toen daar nog bruinkool werd verbrand? Het onderzoeksproject Odeuropa van het KNAW Humanities Cluster brengt het in kaart, onder leiding van cultuurhistorica Inger Leemans.

Het nieuws over dit onderzoek naar historische geuren werd een wereldwijde nieuwsstorm, en zelfs na een maand voeren de onderzoekspartners in binnen- en buitenland gesprekken met media. In Nederland en ver daarbuiten – van Litouwen tot Canada, van de Volkskrant tot de New York Times. Hierbij een kleine selectie van verderleestips.

Beeld: Cholera Preventive Costume, print published England, 1832. Credit ©Science Museum, London. Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)