skip to main content

Meertens-tips voor thuis aangevuld voor de ‘kerstlockdown’

Wie had aan het begin van dit jaar gedacht dat we 2020 zouden afsluiten met een 'blokjeskerst'? 'Kerst wordt anders dan andere jaren', zei minister Hugo de Jonge tijdens de persconferentie van 3 november. De behoefte om met een ritueel een periode af te sluiten is iets universeels, en zeker dit jaar keken we uit naar het gezellig samenzijn met familie. Tijdens de 'kleine kerst' van 2020 is er wel meer tijd voor rust, eigen interesses en (achterstallig) leeswerk, en daarom hebben we enkele lees- en doetips voor jullie op een rijtje gezet.

In het voorjaar, toen de eerste coronagolf uitbrak en we niet veel later in een intelligente lockdown gingen, hebben we de pagina Meertens-tips voor thuis opgezet, waarmee we hoopten de lockdown te veraangenamen met allerlei bezigheden op het gebied van taal en cultuur, zoals lees- en luistertips, doe-het-zelf-ideeën en online colleges om jezelf bij te spijkeren of om te gebruiken als onderwijsmateriaal. Het rijtje Meertens-tips hebben we nu aangevuld voor de kerstlockdown.

Naar de Meertens-tips voor thuis.

Beeld: Flickr.com, Sunsju – Reading a Christmas present by the Chistmas tree (CC BY-NC-ND 2.0)