skip to main content

Jasmijn Visser – Mooi weer spelen

'Mooi Weer Spelen/Under the Weather' is een tweetalige videogame die de speler helpt een breder begrip te krijgen van klimaatverandering. In het videospel wordt de speler wakker en ontdekt dat het weer 'gecanceld' is. De speler moet uitvinden wie het weer geannuleerd heeft en hoe hij het weer terug kan krijgen. De stijl van Mooi Weer Spelen is magisch realistisch. Jasmijn Visser bouwt deze wereld door gebruik te maken van een selectie anekdotes uit het geluidsarchief van het Meertens Instituut. 

Vanuit het gedachtegoed van Post Normal Science probeert ze verbindingen te leggen tussen harde en zachte wetenschap om zo het model van klimaatverandering te verrijken. Binnen het project wordt onderzocht hoe videogames als een dynamisch complexiteitsmodel zouden kunnen functioneren.