skip to main content

Januari 2021: Klankkast brengt ouderen terug naar vroeger

Eenzaamheid in verzorgingstehuizen is al lange tijd een probleem. Maar door de coronacrisis is dit alleen maar groter geworden. Stichting Laudio heeft daarop iets gevonden: Miet. Een klankkast die ouderen terugbrengt naar vroeger in hun eigen dialect met bijbehorende verhalen. Jolien Makkinga deed het onderzoek naar taal in verzorgingstehuizen, waarop Miet gebaseerd is, bij het Meertens Instituut. Ze vertelt over dit project bij NPO Radio 1.
Luister mee.

 

Lees ook:

  • In dezelfde week verscheen in De Limburger (26-1-2021), in 'Als elke seconde telt: plat of Holles?', ook een kort fragment over het onderzoek van Jolien Makkinga.
     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beeld: Flickr.com, Horia Varlan: Old woman's hands tucked between her legs (CC BY 2.0)