skip to main content

Nieuwsbrief januari 2021

In de nieuwsbrief van januari besteden we aandacht aan het nieuwjaarsboekje Viraal Nederland. Taal en cultuur van de eerste golf. Daarin doen onderzoekers van het Meertens Instituut verslag van hun onderzoek tijdens de eerste golf. 

In aflevering 5 van de videoreeks Maak kennis met het Meertens legt Marc van Oostendorp, één van de auteurs en ook samensteller van de bundel Viraal Nederland, met treffende voorbeelden uit welke gevolgen van de coronapandemie het Meertens Instituut onderzocht heeft. Verder leest u over het onlangs gestarte onderzoeksproject Polifonia, waarin met behulp van kunstmatige intelligentie inzichtelijk gemaakt wordt hoe muziek veranderde en reageerde op het sociale en politieke milieu in de afgelopen zes eeuwen. Ook nodigen we u uit een kijkje te nemen op de vernieuwde website van NL-Lab, een onderzoekslab voor Nederlandse cultuur en identiteit.