skip to main content

Doe mee aan de vragenlijst over dialecteducatie in het Nederlandse onderwijs

Bent u als leerkracht of docent (Nederlands) betrokken bij het Nederlandse basis-, voortgezet of hoger onderwijs? Besteedt u weleens aandacht aan (lokaal) dialect of regionale taal – of juist niet? Of bent u betrokken bij dialecteducatiemateriaal als ontwikkelaar of ondersteuner? Dan is Kristel Doreleijers, promovenda Nederlandse taalkunde aan Tilburg University en het Meertens Instituut, op zoek naar u!

Om in kaart te brengen hoe dialecteducatie in het onderwijs momenteel wordt vormgegeven, en welke attitudes en behoeften er zijn in het veld, heeft zij een vragenlijst opgesteld. Hoeveel animo is er om aandacht te besteden aan dialect in het onderwijs? Wat is er nodig voor dialecteducatie in het onderwijs? En hoe zou dat tot stand kunnen komen? Voor haar onderzoek zoekt Doreleijers mensen die zich professioneel of hobbymatig bezighouden met dialecteducatie binnen Nederland. Ook mensen voor wie dit potentieel interessant zou kunnen zijn, zijn van harte welkom om deel te nemen aan het onderzoek.

Lees hier meer over de oproep en ga naar de vragenlijst.

Beeld: Caroline de Roy