skip to main content

Nieuwsbrief februari 2021

In de nieuwsbrief van februari een interview met Artist in Residence Jasmijn Visser. Zij beluisterde het afgelopen jaar vele uren aan audio uit het Meertensarchief op zoek naar fragmenten waarin mensen praten over het weer. De komende tijd gaat ze aan de slag met het ontwikkelen van een videogame die de speler helpt een beter begrip te krijgen van klimaatverandering. 

Verder aandacht voor het onderzoeksproject Polifonia en het onderzoek naar dialecteducatie van promovenda Kristel Doreleijers. In de videoserie 'Maak kennis met het Meertens' geeft Douwe Zeldenrust u een inkijkje in de collecties van het Meertens Instituut die zijn ondergebracht bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis.

Afbeelding: Flickr, Remko van Dokkum via CC BY 2.0