skip to main content

‘Passie voor de passie’ genomineerd voor De Sociologische Bril

Passie voor de passie, het door religiewetenschapper Ernst van den Hemel geschreven nieuwjaarsboekje van het Meertens Instituut, is genomineerd voor De Sociologische Bril 2020. Dit is een nieuwe prijs voor het beste publiek-sociologische boek. 

In zijn boek Passie voor de passie onderzoekt Van den Hemel welke betekenis het passieverhaal heeft voor Nederlanders in de 21ste eeuw. “Als je het allemaal bij elkaar optelt, opvoeringen van de Matthäus-Passion, het televisieprogramma The Passion en allerhande andere passiespelen, dan kom je uit bij miljoenen mensen die elk jaar een vorm van een passiespel genieten.” Van den Hemel deed jarenlang onderzoek naar de verschillende manieren waarop in Nederland het paasverhaal wordt vertolkt.

Meer informatie over Passie voor de Passie