skip to main content

Studenten van Fontys Hogeschool aan de slag met onderzoek Meertens Instituut

Je bent jong, loopt stage in de ouderenzorg en stapt de woonkamer in van een mevrouw of meneer in het verzorgingstehuis. Hoe maak je als hulpverlener dan direct een goed contact zodat jouw liefdevolle zorg soepel verloopt?

Deze vraag onderzoeken de studenten van Fontys Hogeschool. Zij lopen nu stage bij de Tilburgse zorgorganisatie De Wever en beproeven hoe je met taal vertrouwen wint bij ouderen. Hierbij baseren zij zich op onderzoek dat bij het Meertens Instituut gedaan is door hoogleraar Taalcultuur Leonie Cornips en sociaal cultureel antropologe Jolien Makkinga. Dat onderzoek resulteerde in een bijzonder project, waarvan de studenten ook gebruik maken tijdens hun stage: de levensgrote klankkast Miet van Stichting Laudio met verhalen in het dialect. Miet: "Tèùs èn taol. Èègelek ist hil loogies". Lees meer.