skip to main content

Juni 2021: Hoera! Streektaol op de landelijke tillevisie! Maor waorum nou juust een historicus as ‘deskundige’ an taofel en niet iene die actief gangs is met underzuuk naor de streektaolen?

"Hoera! Streektaol op de landelijke tillevisie! Maor waorum nou juust een historicus as ‘deskundige’ an taofel en niet iene die nog aal actief gangs is met underzuuk naor de streektaolen?" Dit vraagt Renate Snoeijing, directeur van het Huus van de Taol, zich af in een opiniestuk in het Dagblad van het Noorden.

"Och vraog ik mij of waorum nou juust een hoogleraar historische letterkunde as ‘deskundige’ an taofel vraogd is. Met alle respect veur de kennis en verdiensten van Herman Pleij, maor waorum hier nou niet kiezen veur iene die nog aal actief gangs is met underzuuk naor de streektaolen? Bijveurbeeld hoogleraar Marc van Oostendorp, een Nederlandse taolkundige die zuch undermeer bezigholdt met dialectologie. Of Leonie Cornips (Bijzonder hoogleraar Taalcultuur in Limburg), Elma Blom (hoogleraar Taalontwikkeling en Meertaligheid in gezin en onderwijs), Jos Swanenberg (bijzonder hoogleraar Diversiteit in Taal en Cultuur in Brabant ) of Harrie Scholtmeijer (dialectoloog)?"

Lees verder in het Dagblad van het Noorden.

Beeld: Caroline de Roy