skip to main content

‘Wederopbouwboerderijen’ genomineerd voor Karel van Manderprijs 2021

De handelseditie van het proefschrift van Sophie Elpers, 'Wederopbouwboerderijen', is genomineerd voor de Karel van Manderprijs 2021. De Karel van Manderprijs is een jaarlijkse prijs van de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici (VNK) voor een waardevolle publicatie van een Nederlandse of in Nederland werkende kunsthistoricus. 

De jury bedient zich van een longlist die een bepaalde periode in de kunstgeschiedenis beslaat en die publicaties over de laatste vijf jaar bevat. De prijs wordt dit jaar uitgereikt in de categorie architectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening, tuin- en landschapsarchitectuur, monumentenzorg en bouwhistorie door de eeuwen heen.

De Karel van Manderprijs wordt jaarlijks uitgereikt op de Kunsthistorische Dag, dit jaar op 29 oktober 2021. Lees meer op de website van de VNK.