skip to main content

E-data & Research oktober 2021 verschenen

Het blad E-data & Research staat vol succesverhalen over het delen en hergebruiken van onderzoeksdata. Binnenkort landt het oktobernummer op de deurmat, deze editie is online al beschikbaar via edata.nl.

In dit nummer aandacht voor onder andere: VOC-archieven die tot leven komen met de Data Experience en een online editie van de manuscripten van Anne Frank, onlangs gelanceerd door het Huygens ING en de Anne Frank Stichting.

E-data & Research bevat artikelen voor onderzoekers en dataprofessionals en eenieder die zich betrokken voelt bij de ontwikkelingen in opslag en hergebruik van onderzoeksgegevens. Het blad verschijnt drie keer per jaar en wordt mogelijk gemaakt door: CentERdata, CLARIAH, DANS, KNAW Humanities Cluster, de Koninklijke BibliotheekODISSEI en het Rijksmuseum. Vanaf 2022 is ook het CBS stakeholder.

Meer informatie

Op de website edata.nl staan alle uitgebrachte nummers. Een gratis abonnement op E-data & Research kunt u online aanvragen. Voor vragen of suggesties voor artikelen kunt u contact opnemen met de redactie, ook als u het blad (tijdelijk) op een ander adres wilt ontvangen. De volgende E-data & Research verschijnt in februari 2022. Volg E-data ook via twitter: @eDataResearch