skip to main content

Kristel Doreleijers een van de nieuwe Faces of Science

Hoe ziet je leven eruit als je wetenschapper wordt? Twaalf promovendi gaan in video’s en blogs verslag doen van hun dagelijks werk. Kristel Doreleijers (Meertens Instituut, Tilburg University) is één van hen.

Ze doet promotieonderzoek naar verschuivingen in de aanduiding van het woordgeslacht in de Nederlandse dialecten, waaronder de Noord-Brabantse. Kristel wil deze taalvariatie begrijpen en verklaren door de sociale en grammaticale oorzaken te bestuderen.

Over Faces of Science

Op FacesofScience.nl bloggen tientallen promovendi over hun leven als wetenschapper. De blogs zijn interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap. En ze helpen studenten en leerlingen uit 5 en 6 vwo die voor een studiekeuze staan, een realistisch beeld te krijgen van hoe het is om in de wetenschap te werken. Faces of Science is een project van de KNAW, De Jonge Akademie en NEMO Kennislink.

De namen van alle nieuwe Faces of Science zijn hier te vinden.