skip to main content

Maart 2022: Taalpodcast met Marc van Oostendorp

‘Je weet niet wat je weet.’ Zo heette een schoolboek van taalwetenschapper Marc van Oostendorp toen hij op de middelbare school zat. Die titel is hem altijd bijgebleven want het klopt: je weet veel meer over taal dan je denkt. We gebruiken het van jongs af aan elke dag. Wat kunnen we dan nog leren van taalwetenschappers?

Ook al beheersen we intuïtief taal, er valt nog veel te ontdekken als we die kennis expliciet maken. En dan is er ook nog veel te zeggen over overeenkomsten en verschillen tussen talen of over dezelfde taal door de tijd heen. Taalwetenschapper Marc van Oostendorp geeft in een podcast een masterclass over wat er zo fascinerend is aan taal. Naar de podcast van Vocast.


Beeld: Flickr.com, Amaury Henderick (CC BY-NC-ND 2.0)