skip to main content

April 2022: Schrijven naar de Toekomst

Op zaterdag 16 april vond het Brievenfestival van het project Schrijven naar de Toekomst plaats in het theater DeLaMar West in Amsterdam. Hoogleraar Volksverhaal en vertelcultuur Theo Meder was uitgenodigd om te komen spreken, maar helaas was hij verhinderd. Hij maakte het goed door een video op te nemen over de werkzaamheden van het Meertens Instituut en over het belang van het project Schrijven naar de Toekomst.

Schrijven naar de Toekomst koppelt mensen, die elkaar anders niet zouden tegenkomen, via brieven aan elkaar. De brieven, die onder meer over het leven tijdens corona gaan, worden opgenomen in de collecties van het Meertens Instituut, dat verschijnselen onderzoekt die het alledaagse leven in onze samenleving vormgeven. De brieven sluiten daar met hun inkijkjes in het leven van de brievenschrijvers perfect bij aan.

Naar de video ‘Schrijven naar de Toekomst bij het Meertens Instituut’.

Luister ook naar het NPO Radio 4-programma De Menselijke Maat, waarin Theo Meder verslag deed van de wetenschappelijke waarde van het project voor het Meertens Instituut.