In de media

Mei 2022: Een bibliotheek vol met geuren

Programmamakers van de BBC waren in Nederland voor een televisie-special met wetenschappers van het onderzoeksproject Odeuropa, het grootschalige Europese onderzoek naar geur in het heden en verleden. De BBC sprak met Inger Leemans en Marieke van Erp, die het project vanuit het KNAW Humanities Cluster in Amsterdam leiden. Samen met hun Europese collega’s ontwikkelen zij een bibliotheek met historische geuren. In de uitzending vertellen Leemans en Van Erp niet alleen wat hun onderzoek naar geuren inhoudt, maar ook hoe de inzet van geuren onder andere ons museumbezoek in de toekomst kan veranderen.

Naar de uitzending van The Travel Show – The Library of Smells. (Let op: in verband met rechten is deze uitzending alleen in het Verenigd Koninkrijk of met een VPN-verbinding te bekijken.)

Beeld: BBC Travel Show