skip to main content

‘Face of Science’ Kristel Doreleijers laat scholieren zien hoe het is om taalonderzoek te doen

In maart werd Kristel Dorelijers, die aan Tilburg University en het Meertens Instituut als promovenda onderzoek doet naar taalvariatie, door de KNAW gekozen als één van de nieuwe Faces of Science. Kristels onderzoek richt zich met name op dialecten in Brabant. Voor Faces of Science neemt ze scholieren een jaar lang mee de wetenschap in: aan de hand van video en blogs laat ze zien hoe het is om onderzoek naar (streek)talen te doen. Natuurlijk mag iedere geïnteresseerde meekijken en -lezen!

Inmiddels zijn de eerste bijdragen van Kristel verschenen. Klik hier voor:

– Kristels profielpagina bij Faces of Science
– De video over haar onderzoeksproject: ‘Het nieuwe dialect: oubollig of juist hip?’
– De blog: ‘Waarom leer je op school Standaardnederlands en geen dialect?’