skip to main content

Meertens Instituut op Zwarte Cross

Het Meertens Instituut gaat naar de Zwarte Cross! Tijdens het weekend van de Zwarte Cross, van 15 tot en met 17 juli, organiseert het festival een kinderexpeditie in het bos van het Blagenparadijs, het kindergebied van de Zwarte Cross. Kinderen kunnen er meedoen aan experimenten op het gebied van taal, cultuur, identiteit en saamhorigheid. Het Meertens Instituut zal de koeientaalquiz van onderzoeker mens-diercommunicatie Leonie Cornips aan kinderen aanbieden.

De koeientaalquiz: spreek jij ‘koes’? Wist jij dat dieren ook met elkaar praten, net zoals mensen? Taalprofessor Leonie bestudeert al heel lang de taal van mensen. Sinds een paar jaar probeert ze te ontdekken of dieren ook met elkaar praten en zo ja, op welke manier. Om deze vraag op te lossen is ze heel goed naar koeien gaan kijken en luisteren. Wat blijkt? Koeien hebben ook woordjes. Kun jij raden wat de koe zegt? Doe de koeientaalquiz!