In de media

Augustus 2022: Koeientaal ontcijferen met Leonie Cornips

Taalonderzoeker Leonie Cornips, die sinds kort taalrelaties tussen mens en dier (en dier en dier) onderzoekt, richt zich onder meer op het begrijpen en ontcijferen van koeientaal. Ze was onlangs te gast bij NH Nieuws om de vraag te beantwoorden of koeientaal bestaat en bracht enkele voorbeelden hiervan mee naar de studio.

Uit Cornips’ onderzoek blijkt dat koeien, net als mensen, sociale wezens zijn die graag in elkaars gezelschap zijn. Wat heeft ze ontdekt tijdens het observeren in de stallen? ‘Heel veel, maar een van de eerste dingen die ik ontdekte, is dat koeien graag met elkaar willen communiceren.’ Luister in het radio-interview van NH Nieuws naar verschillende ‘uitspraken’ die koeien met elkaar uitwisselen en leer wat ze betekenen.

Beeld: Simone Wolff