skip to main content

September 2022: De mooiste liederen en liedboeken van Nederland

Voor de tentoonstelling ‘Ruud de Wild, songbook. Reis langs de mooiste Nederlandse liedboeken’ in museum Huis van het Boek in Den Haag selecteerde radiomaker en kunstenaar Ruud de Wild de mooiste Nederlandse liederen en liedboeken.

De selectie is breed en loopt van het veertiende-eeuwse Hadewijch-handschrift tot ‘Zij gelooft in mij’ van Hazes. Bij zijn ontdekkingstocht werd De Wild geholpen door Martine de Bruin (Meertens Instituut) en Garrelt Verhoeven (Universitaire Bibliotheken Leiden). Zij namen de radiomaker mee langs handschriften, liedboeken, bundeltjes en liedbladen in verschillende collecties.

Het is opvallend en mooi om te zien hoeveel liedjes in verschillende vormen bewaard zijn gebleven. Iedereen kan daar nu van meegenieten bij het Huis van het Boek. De tentoonstelling Ruud de Wild, songbook. Reis langs de mooiste Nederlandse liedboeken is van 1 oktober 2022 tot en met maart 2023 te zien.

Lees ook meer in Historiek.

Beeld: Ruud de Wild in het archief van het Meertens Instituut
Monique Kooijmans, Huis van het Boek