18 oktober 2022

E-data & Research oktober 2022 verschenen

In het blad E-data & Research staan diverse artikelen over data en onderzoek in de alfa- en gammawetenschappen. Binnenkort valt het oktobernummer op de deurmat, deze editie is ook online beschikbaar via edata.nl.

In deze editie onder andere een artikel over het Couranten Corpus, waar het Instituut voor de Nederlandse Taal, het Meertens Instituut en de Koninklijke Bibliotheek eerder de Nederlandse Dataprijs voor ontvingen. In dit corpus zijn zeventiende-eeuwse kranten voorzien van metadata, waardoor ze beter doorzoekbaar zijn voor onderzoekers. Verder nieuws over CLARIAH: voormalig hoofdonderzoeker Antal van den Bosch heeft zijn taken overgedragen aan de directeur van het Huygens Instituut, Dirk van Miert.

E-data & Research bevat artikelen voor onderzoekers en dataprofessionals en eenieder die zich betrokken voelt bij de ontwikkelingen in opslag en hergebruik van onderzoeksgegevens. Het blad verschijnt drie keer per jaar en wordt mogelijk gemaakt door: het CBSCenterdataCLARIAHDANSKNAW Humanities ClusterODISSEI en het Rijksmuseum.

Meer informatie

Op de website edata.nl staan alle uitgebrachte nummers. Een gratis abonnement op E-data & Research kunt u online aanvragen. Voor vragen of suggesties voor artikelen kunt u contact opnemen met de redactie, ook als u het blad (tijdelijk) op een ander adres wilt ontvangen. De volgende E-data & Research verschijnt in februari 2023. Volg E-data ook via twitter: @eDataResearch