30 oktober 2022

‘Vertalen in de Nederlanden’ wint Taalboekenprijs 2022

Vertalen in de Nederlanden, geschreven door vijf prominente vertaalkundigen, waaronder interim-directeur van het Meertens Instituut Inger Leemans, is bekroond met de Taalboekenprijs 2022. Deze prijs voor het beste taalboek van het afgelopen jaar is op zaterdag 1 oktober uitgereikt bij het radioprogramma De Taalstaat.

De jury over Vertalen in de Nederlanden: “Het is voor het eerst dat het onderwerp vertalen zo uitvoerig werd beschreven. En wat het boek vooral duidelijk maakt is het belang van vertalingen voor de vorming van onze cultuur en taal. Ze verbreden ons wereldbeeld en uiteindelijk verrijken ze onze taal.” Vertalen in de Nederlanden komt van de hand van vertaalkundigen: Theo Hermans, Cees Koster, Inger Leemans, Dirk Schoenaers en Ton Naaijkens.

Lees verder.