In de media

November 2022: Vacature kattenfilmpjes bekijken

Onderzoek doen naar hoe katten communiceren met mensen, een ware droom voor kattenliefhebbers. Marjo van Koppen is taalkundige en deed eerder samen met Leonie Cornips onderzoek naar koeientaal, en nu dus kattentaal. Er staat een vacature open voor junioronderzoeker kat-mens interactie. Dit houdt de baan in.

De nieuwe onderzoeker zal gaan helpen met het precies analyseren van kattenfilmpjes waarin katten communiceren met mensen. Dit kunnen al bestaande filmpjes zijn, maar er zal ook nieuw beeldmateriaal verzameld moeten worden. Diegene moet op basis daarvan nadenken over vervolgonderzoek: wat valt op aan de filmpjes en welke vragen kunnen we daarbij stellen?

Meer weten over deze baan of over de eerste bevindingen? Lees het artikel van het AD, of RTL Nieuws.

Beeld: Flickr.com (CC BY-SA 2.0)