In de media

November 2022: Herdenkingsdag voor corona pandemie?

Op 22 november was het duizend dagen geleden sinds de eerste coronabesmetting in Nederland. Sindsdien is er veel gebeurd. Moeten we het einde van de coronacrisis gaan vieren of herdenken wanneer COVID definitief verslagen is?

Peter Jan Margry is cultuurwetenschapper aan het Meertens Instituut en de Universiteit van Amsterdam en legt uit dat een feestdag misschien iets te ver gaat, maar dat er wel behoefte is om de coronapandemie te herdenken. “Er is behoefte in de samenleving om daar een dag voor te nemen om daarbij stil te staan en de mensen te herdenken die gestorven zijn.” Daarnaast vinden mensen een herdenkingsplek prettig, en zou er een nationaal coronamonument opgericht kunnen worden.

Lees verder via Hart van Nederland.

Beeld: Flickr.com (CC BY-NC 2.0)