In de media

Januari 2023: Westlander trots

In het Westland zijn de mensen uitermate trots op waar ze vandaan komen. ‘Regionalisme’ wordt het ook wel genoemd. Volgens antropoloog Irene Stengs hangen mensen graag de lokale vlag uit omdat ze trots zijn op hun eigen, regionale identiteit.

Dit kan verschillende oorzaken hebben, ten eerste is het een manier om het belang van de gemeente te benadrukken. Westland is als klein gebied wel heel groot in de tuinbouwindustrie. “Mensen hebben het gevoel dat dit in politiek Den Haag niet voldoende gewaardeerd wordt.” Ten tweede komt het regionalisme door de grote financiĆ«le belangen die velen in het Westland bij de tuinbouw hebben. Eventuele bedreigingen hiertegen verbinden, en creeĆ«ren een “wij-gevoel”.

Lees meer over de trots van Westlanders in het AD.

Beeld: Flickr.com (CC BY-NC 2.0)