skip to main content

3 november 2023: Legends symposium

Ter afsluiting van het ISEBEL project – een internationale samenwerking tussen onder meer het Meertens Instituut en Rijksuniversiteit Groningen – wordt het internationale symposium georganiseerd: Legends! Local – national – international op 3 november 2023 in Groningen.

ISEBEL heeft een zoekmachine opgestart met sagen uit Nederland, Friesland, Duitsland, Denemarken en IJsland. Op het symposium zullen mede-onderzoekers van het ISEBEL project spreken over de technische details achter ISEBEL, Theo Meder zal spreken over de ontstaansgeschiedenis, en verschillende sprekers zullen verhalen uitlichten over bijvoorbeeld kabouters en de Witte Wieven.

WAT: Symposium ter afronding van ISEBEL project
WANNEER: 3 november 2023, 9:00-18:00 uur
WAAR: Harmoniegebouw, Groningen
VOOR WIE: Mensen met een wetenschappelijke interesse in volksverhalen en/of digitale wetenschappen
AANMELDEN door te mailen naar Theo Meder en Myrthe Osse.