skip to main content

Vacature database en onderzoeksassistent NL-Lab

Voor het project Towards an Animal Turn in Sociolinguistics onder leiding van Leonie Cornips zoekt NL-Lab een database en onderzoeksassistent. Sluitingsdatum 15 december 2023.

Het doel van het project waaraan je gaat deelnemen is het leveren van bewijs voor een animal turn in de sociolinguïstiek. Met andere woorden houd je je bezig met een inclusieve sociolinguïstiek die geen onderscheid maakt tussen menselijke en niet-menselijke dieren op basis van het criterium taal. In plaats daarvan bestudeer je interacties tussen dieren onderling en tussen dieren en mensen in een brede context.

Je beheert het project en werkt samen met het hele team. Denk hierbij aan het onderhouden van de projectwebsite, het organiseren van een (inter)nationale workshop en het communiceren met de nationale en internationale adviesraden en met niet-academische doelgroepen, waaronder boeren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het cureren van de video-opnames, audio-opnames en foto’s die zijn verzameld. Jouw taak ligt in het verrijken van deze data met metadata, het coderen (d.w.z. classificeren) en transcriberen van relevante delen, en het toezicht houden op het creëren van een doorzoekbare database.

Afgestudeerden of huidige studenten van een research MA in Linguistics met een aantoonbare affiniteit voor mens-dier interactie en interdisciplinair onderzoek worden uitgenodigd om te solliciteren voor 15 december via de site van de KNAW.