In de media

December 2023: Dickens festival in Deventer

In Deventer wordt sinds 1991 jaarlijks het Dickens festival georganiseerd, wat het grootste ter wereld is! The Guardian sprak met de organisatoren en Peter Jan Margry over dit bijzondere festival.

Een feestelijke winkelopening is uitgelopen tot s ’werelds grootse Dickens festival waar meer dan 125 duizend bezoekers op af komen. 950 vrijwilligers zullen de straten vullen verkleed als personages uit Dickens’ boeken. Geheel in Victoriaanse stijl gekleed, met Victoriaans snoepgoed en theaterspelen, bevind je je in Deventer opeens in een ander, magisch tijdperk.

Peter Jan Margry gelooft dat zo’n soort event een prettige afleiding vormt voor het politieke nieuws waar Nederland recent mee te kampen heeft gehad: “Het festival rondom kerstmis gaat ook over uit je eigen tijdgeest stappen, en in de tijd van kerstliedjes en kerstbomen belanden. Het is niet alleen een vlucht uit de werkelijkheid, maar ook een manier om jezelf bezig te houden, een vorm van toerisme en uit je eigen dagelijkse leven stappen. Wat maakt het dan uit of het goede of slechte tijden waren? Het gaat om in een andere wereld stappen.”

Lees het volledige artikel in the Guardian (15 december 2023).

dickens festival deventer
Beeld: Flickr.com (CC BY 2.0 DEED)