Publicatiedatum: 19 december 2023

1 februari 2024: Questions Collective – LOEI

Vlaams cultuurhuis de Brakke Grond houdt op 1 en 2 februari interactieve presentaties over het project LOEI. Componist Flavia Faas gaat in gesprek met verschillende gasten, waaronder dierentaalonderzoeker Leonie Cornips.

LOEI stelt vragen bij de vanzelfsprekendheid waarmee de mens centraal wordt gesteld in politieke en maatschappelijke discussies over bijvoorbeeld stikstof. Moeten we in die discussie niet juist focussen op de belangrijkste actor, de koe?

LOEI is een mutlimediaal project rondom een muziekstuk voor koeien. Want waarom zouden we muziek alleen voor mensen schrijven? Koeien zijn nieuwsgierig naar muziek en worden er ook gezonder van, blijkt uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken. Flavia Faas maakt hiervoor een natuurinclusief stuk. In de wei doet ze onderzoek naar de muzikale voorkeuren van koeien en deelt in haar presentatie de bevindingen aan de hand van kijk- en luisterfragmenten. Op 1 februari gaat Flavia Faas in gesprek met Leonie Cornips, en op 2 februari is oprichter van de Vakbond voor Dieren Marjolein de Rooij te gast.

Wat: Symposium Erfgoed en Identiteit
Wanneer: 1 en 2 februari 2024, 21:00 – 21:45 uur
Waar: de Brakke Grond, Nes 45, 1012 KD Amsterdam
Meer informatie