Publicatiedatum: 23 september 2023

20 oktober 2023: Screening film Colored Frequencies

Tijdens Amsterdam Dance Event kun je naar de screening van de film Colored Frequencies, van Manpreet Brar. Colored Frequencies laat zien hoe verschillende muzikanten en creatievelingen in Amsterdam Zuidoost zich verhouden tot hun identiteit als zwarte Nederlanders, ofwel tot ‘blackness’.

Manpreet Brar is junior onderzoeker bij het Meertens Instituut. Voor haar afstudeerproject van de master visuele antropologie onderzocht ze de dynamiek tussen muziek, religie en cultuur. Dat resulteerde in een film, Colored Frequencies (2023). Op 20 oktober wordt haar film getoond in de Bijlmerbios, met naderhand een reflectie van Brar en de hoofdpersoon op de film en het unieke geluid van Zuidoost.

Bij het Meertens werkt Brar aan het onderzoeksproject INREACH, dat kijkt naar hoe visuele antropologie als onderzoeksmethode kan bijdragen aan het verrijken en diversifiëren van archieven. Ze doet hiervoor opnieuw een audiovisueel onderzoek in Amsterdam Zuidoost, waar de nadruk ligt op de dynamiek tussen muziek en religie. 

Wat: Film screening Colored Frequences
Wanneer: 20 oktober 2023, 19:30-20:30 uur
Waar: Bijlmerbios – Bijlmerplein 888, Amsterdam
Info ADE
Info Bijlmerbios