Publicatiedatum: 30 juni 2022

6 oktober 2022: Voorvertoning van de film: Cow

Filmhuis Kriterion in Amsterdam laat op 6 oktober de film Cow zien met ‘ondertiteling’ door (dieren)taalonderzoeker Leonie Cornips.

Over de film: Cow is een poging om stil te staan bij koeien. Om ons dichterbij hen te brengen. Om zowel hun schoonheid als de uitdaging van hun leven te zien. Niet op een romantische manier, maar op een levensechte manier. Het is een film over de realiteit van een melkkoe en het erkennen van haar geweldige diensten aan ons.

De voorstelling van 6 oktober heeft een speciaal programma met een inleiding door Maarten Reesink die dieper ingaat op de diverse relaties tussen mens en dier in de de moderne samenleving. Tijdens de voorstelling zal Leonie Cornips het gedrag van Luma in Cow live proberen te duiden. Leonie Cornips en Maarten Reesink doceren het vak Human-Animal Studies aan diverse universiteiten en instellingen (waaronder de Universiteit van Amsterdam, Maastricht University en de Internationale School Voor Wijsbegeerte). Human-Animal Studies is de internationaal snelgroeiende wetenschap over de diverse relaties tussen mens en dier in de hedendaagse samenleving.

Beeld: Kate Kirkwood