Publicatiedatum:

7-10 juni 2023: 16e SIEF Congres

Van 7-10 juni vindt in Brno, Tsjechië het 16e SIEF Congres plaats, met als thema: ‘Living Uncertainty’. Meerdere onderzoekers van het Meertens Instituut nemen deel.

De International Society for Ethnology and Folklore (SIEF) is een multidisciplinaire organisatie die wetenschappers uit de vakgebieden etnologie en folklore studies en verwante disciplines bij elkaar brengt. Het secretariaat van SIEF is gevestigd op het Meertens Instituut, onder leiding van vice-president en onderzoeker Sophie Elpers.

De etnologie-afdeling van het Meertens Instituut is goed vertegenwoordig op het congres. Zo nemen Markus Balkenhol, Ernst van den Hemel en Manpreet Brar deel aan een workshop over christelijk erfgoed in de Europese erfgoed-canon, en is Peter Jan Margry discussant in een panel over religieuze (on)zekerheid in turbulente tijden. Sophie Elpers zelf presenteert een paper over geurerfgoed, waarbij ze ingaat op alternatieve strategieën om deze vorm van immaterieel erfgoed te documenteren. Irene Stengs leidt een panel over crisisrituelen/rituelen in crisis.

Het congres is alleen fysiek te bezoeken. Lees hier meer over het thema en programma van het 16e SIEF Congres, 7-10 juni 2023 in Brno, Tsjechië.