Publicatiedatum: 28 november 2023

28 november 2023: De Dierendialoog

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je mogelijk een andere relatie hebt met je kat dan de vis in een vijver? Tijdens de Dierendialoog gaan we samen in gesprek met jou en Leonie Cornips over de invloed die dieren hebben op ons leven.

Tijdens de vijfde editie van de Dierendialoog zijn we nieuwsgierig naar jouw ervaringen. Welke dieren zijn er in jouw leven? En hoe ervaar je dat? En hoe ga je om met verschillen in de omgang met dieren? We delen ervaringen over hoe dieren ons dwingen (soms onbewust) om een positie in te nemen over hoe we ons verhouden en hoe we met elkaar omgaan. Maar ook hoe wij mensen ons identificeren. Zijn we mens? Zijn we dier?

Prof. Leonie Cornips is Nederlands taalkundige en sociolinguïst en verbonden aan het KNAW Meertens Instituut en de Universiteit Maastricht. Ze bestudeert dierentaal, voornamelijk de communicatie tussen mensen en koeien. Tijdens de opening van het avondprogramma zal zij ons meenemen in haar werk en daarmee de ‘gesprekken’ die plaatsvinden tussen mens en dier.

Wat: De Dierendialoog
Wanneer: 28 november 2023, 16:00-22:00 uur
Waar: Koninklijke Burgers’ Zoo
Aanmelden en meer informatie