Publicatiedatum:

Boekpresentatie: De puberdagboeken

Uitgeverij Thomas Rap nodigt u met veel plezier uit voor de presentatie van De puberdagboeken, samengesteld door Monica Soeting en Nina Wijsbek.

De puberteit is een periode van grote onzekerheid. Over je plek in de groep, over je alsmaar groeiende lichaam, over die verwarrende seksualiteit. Waar jongeren van nú hun onzekerheden ongeremd delen op social media, hielden pubers voorheen hun persoonlijke verhalen diep verborgen. In dagboeken. Monica Soeting en Nina Wijsbek lazen de talloze dagboeken die nu zijn samengebracht in de collectie van het Nederlands Dagboekarchief, op zoek naar de mooiste stukken die een eerlijk, ontroerend en soms hilarisch beeld geven van de wereld van de puber.

 
In De puberdagboeken komen dagboekschrijvende tieners van vroeger en nu aan het woord: over school, ouders, vrienden en vriendinnen, seks, toekomstverwachtingen en alle andere zaken die ook tot de puberteit worden gerekend. Op 16 november wordt dit boek feestelijk gepresenteerd.
Beknopt programma:
Etnoloog Peter Jan Margry van het Meertens Instituut zal kort spreken over dagboekonderzoek. Rob van Essen zal zijn inleiding op de verzameling voorlezen. Tevens zullen twee lezers van het Dagboekarchief – Maarten Reinboud en Alja Spaan – een aantal dagboekfragmenten voorlezen. 
 
Wij verheugen ons zeer op uw aanwezigheid. Graag aanmelden bij: info@debezigebij.nl / 020 – 3059810

 
Donderdag 16 november, van 16.00 – 18.00 uur
Meertens Instituut, Oudezijds Achterburgwal 185, 1012 DK Amsterdam