Publicatiedatum: 24 februari 2014

Column van Leonie Cornips in Salon Remunj

Grote namen in de Dialeksalon van Salon Remunj, op zondag 9 maart.  En boeiende onderwerpen. Zoals een column over het dialect en een boek over ‘De sjtad van Bacchus’!

Columniste  is Leonie Cornips. Als Bijzonder Hoogleraar Taalcultuur in Limburg verbonden aan de Universiteit Maastricht. Zij staat garant voor een aansprekend betoog over het dialect.

De literaire hoofdgast  is Jean-Philippe Laugs, die komt vertellen over zijn nieuwe boek ‘De sjtad van Bacchus, euver de oorsjpronge van ’t Remunjse vastelaovesritueel’. Deze schrijver groeide op in het hart van de Roermondse samenleving, studeerde geschiedenis in Utrecht en vond zijn professionele bestemming in de ICT. Hij startte een eigen bedrijf in het project management en bovendien een eigen uitgeverij: ‘Jeube Press’. In 2009 debuteerde hij als schrijver met ‘Hoerah! Dao zeen ze weer!’ Een case study over de Roermondse vereniging ‘De 10 Schmookers’. In zijn vrije tijd is hij hoofdredacteur van ’t Zjwetskammezaol van ‘D’n Uul’. Pierre Bakkes gaat in gesprek met hem.

Beeldend kunstenaar  Erik Kierkels wil passie en energie in de Salon brengen. Deze kunstenaar uit Panningen is vooral bekend om zijn expressieve bronzen beelden van stieren, paarden en danseressen, die een enorme spanning bezitten. De beelden zijn dragers van karakters die we dagelijks tegenkomen op de sportschool of  het werk en zijn gelijktijdig een metafoor voor onze wensen en verlangens. En zijn schilderijen zijn al even uitbundig!

Frans Pollux zorgt voor het muzikale spektakel in de Salon. De Venlose zanger van ‘Neet oet Lottum’ zal tijdens maar liefst drie optredens  het publiek op zijn speciale manier muzikaal amuseren. Op dit moment staat hij in de theaters met een programma waarin hij aan de hand van 12 vertaalde liedjes van Bruce Springsteen vertelt over vluchten, dromen en wat het ontdekken van het leven is.

Frans Pollux duit Salon Remunj! Dat mag je niet missen!

Op zondag 9 maart in de Joep Nicolaszaal van TheaterHotel  De Oranjerie. Aanvang 14.00 uur. Entree 5 euro. Voor meer informatie: Jacques Graus tel. 0475-482393