Publicatiedatum: 24 maart 2017

Lezing over het Mirakel van Amsterdam

Lezing over het Mirakel van Amsterdam
 
Peter Jan Margry schreef samen met Charles Caspers het boek Het Mirakel van Amsterdam. Biografie van een betwiste devotie. Dit boek kwam uit in januari 2017 en is een 'biografie' van de Stille Omgang, hét ritueel waarmee Nederlandse katholieken hun identiteit en herwonnen maatschappelijke positie markeerden. Ook organisatoren van andere stille (vredes)tochten en de provobeweging werden hierdoor geïnspireerd.
Op vrijdag 7 april om 17.00 uur geeft Peter Jan Margry in Ons' Lieve Heer op Solder een lezing over dit boeiende onderwerp. Historicus Prof.dr. Peter Jan Margry is als hoogleraar Europese Etnologie verbonden aan het Meertens Instituut en de Universiteit van Amsterdam. 
 
Informatie en reserveren
 
De lezing is inbegrepen bij reguliere kaartjes voor het museum. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren is noodzakelijk via info@opsolder.nl. Wanneer de lezing volgeboekt is, kunnen alleen mensen die gereserveerd hebben de lezing bijwonen. De lezing in de zolderkerk begint om 17.00 uur en duurt tot ca 18.00 uur. Daarna zijn het museum, het museumcafé en de winkel nog geopend tot ca 19.00 uur.

Datum: 7 april 2017
Tijd: 17:00 uur

Plaats: Museum Ons' Lieve Heer op Solder, Oudezijds Voorburgwal 38, Amsterdam
Meer informatie
 
Foto: Flickr.com, The spire of the Heilige Stede above the Rokin door Aidan Wakely-Mulroney (CC BY-NC-ND 2.0)