Publicatiedatum: 18 december 2013

Lezingenmiddag over taal en identiteit

Op zaterdag 11 januari 2014 organiseert VHDG in samenwerking met Onze Taal, de Fryske Akademy en het Meertens Instituut vier lezingen, die allen een andere kant van taal en taalgebruik belichten.

U kunt een keuze maken uit de lezingen of een passe-partout kopen voor alle vier. Tussen de lezingen door kunt u met taalklachten of -problemen terecht bij de taaldeskundigen van Genootschap Onze Taal en de Fryske Akademy in het speciaal voor de gelegenheid ingerichte ‘Hospitaal’. Let op: de lezingenmiddag vindt plaats in de theaterzaal van Keunstwurk, aan de Wissesdwinger 1. 

Marc van Oostendorp, bijzonder hoogleraar taalkunde aan de Universiteit van Leiden en onderzoeker aan het Meertens Instituut, geeft een lezing over dialecten en ‘standaardtaal’. Taalkundige Mathilde Jansen vertelt over haar promotieonderzoek naar het springlevende Amelander dialect, Anne Dykstra van de Fryske Akademy zal het hebben over de regels van de verschillende soorten Fries en Lotte Thissen, promovenda aan de Universiteit van Maastricht, gaat in op de manier waarop mensen hun identiteit inkleden met taal.

Een kaartje reserveren voor één, meerdere of alle lezingen kan door een mailtje te sturen naar Judith Spijksma op judith@vhdg.nl.

Het volledige programma is te vinden op de website van VHDG.