Publicatiedatum: 19 februari 2023

22 mei 2023: LiME lezing Anne-Sophie Ghyselen

Anne-Sophie Ghyselen is taalkundig onderzoeker aan de Universiteit van Gent. In de volgende LiME (Linguistics at Meertens) lezing bespreekt ze haar onderzoek naar de coherentie tussen gesproken Belgisch en Surinaams Nederlands.

Coherentie houdt in of een gesproken of geschreven tekst conceptueel samenhangt en dus als logisch wordt ervaren. Maar taalvariatie kan ook coherent zijn wanneer bepaalde fenomenen systematisch variëren. Ghyselen onderzoekt of een taal coherenter kan zijn dan een andere taal door patronen in covariantie bij gesproken Belgisch en Surinaams Nederlands te vergelijken. In de lezing zal ze ingaan op het begrip coherentie in het huidige taalkundig onderzoek, en toont ze haar nieuwe corpus.

Wat: lezing Coherentie tussen gesproken Belgisch en Surinaams Nederlands, een exploratieve studie door Anne-Sophie Ghyselen (Engels)
Wanneer: 22 mei, 14:00-15:30 uur
Waar: Meertens Instituut, Oudezijds Achterburgwal 185, Amsterdam (of vraag de link voor zoom).
Meer informatie vind je hier op de LiME-website.

Over LiME

LiME (Linguïstiek @ MEertens) is een groep taalkundigen verbonden aan het Meertens Instituut die onderzoek verricht naar de interne en externe grenzen aan taalvariatie.