Publicatiedatum: 19 februari 2015

Opening tentoonstelling “Bijlmer Meer, Vitrine van Zuidoost”

Op donderdag 12 maart as. vanaf 16:30 uur nodigen de mensen van Imagine IC je graag uit voor de opening van Bijlmer Meer, Vitrine van Zuidoost. Voor Bijlmer Meer wordt een nieuwe collectie van verhalen en spullen bijeengebracht door mensen uit de buurt. Imagine IC werkt samen met het Meertens Instituut en met steeds meer mensen in het stadsdeel. In de tentoonstelling presenteren zij hun archieven en objecten naast items uit de beeld- en geluidscollectie van Imagine IC en bruiklenen van het ING bedrijfsarchief, Museum Vrolik, het Ajax Museum en het Stadsarchief Amsterdam.

'Bijlmer Meerders' Charro Mauricio, Tom Wiltkamp en Willem van der Steen zullen elk hun eigen verrassende bijdrage in de Vitrine zetten, voordat die voorlopig wordt gesloten. Charro Mauricio is bokser, dj en jongerenwerker; Tom Wiltkamp was tot voor kort voorzitter van de Historische Kring Driemond; Willem van der Steen werkt al jaren bij Rochdale.

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan vóór 5 maart via info@imagineic.nl.

Bijlmer tot Driemond
Bijlmer Meer, Vitrine van Zuidoost is de vaste opstelling van de collectie van Imagine IC én van een nieuwe archiefcollectie van de buurt. Bewoners van de Bijlmer tot Driemond, en medewerkers van ING tot Rochdale brengen verhalen, gewoontes en archieven in overde Bijlmer als icoon.

Meer dan je denkt
Of je er nu woont, werkt of liever nooit komt, je hebt een beeld van de Bijlmer. Maar de Bijlmer is altijd meer dan je denkt! Bijlmer Meer, Vitrine van Zuidoost vertelt in ruim 60 items over oude dorpen, polders en beton.

Wapenfeit
Diana Matroos, nieuwspresentatrice van RTL4 en bekend van BNR, presenteert het programma. Zij interviewt verschillende mensen die Bijlmer Meer, Vitrine van Zuidoost mede hebben gemaakt. Tot slot zingt het koor van de Weekendschool van Zuidoost het nummer Wapenfeit.

Imagine IC documenteert, presenteert en bespreekt het dagelijks leven in de grote stad van vandaag. Imagine IC wordt gefinancierd door de gemeente Amsterdam en het Stadsdeel Zuidoost. Bijlmer Meer is gerealiseerd in opdracht van Stadsdeel Zuidoost en wordt mede mogelijk gemaakt door de Openbare Bibliotheek Amsterdam, het Meertens Instituut, Rochdale en door iedereen die verhalen en spullen beschikbaar stelt.

Locatie en openingstijden

Het adres van Imagine IC is Frankemaheerd 2, 1102 AN Amsterdam – op loopafstand van station Bijlmer Arena. Bijlmer Meer, Vitrine van Zuidoost is te zien op de vloer van de Openbare Bibliotheek Bijlmer-centrum waar Imagine IC mee samenwoont. De OBA is open op maandag en van woensdag t/m zaterdag. Toegang is gratis.

Imagine IC
Frankemaheerd 2
1102 AN Amsterdam
020 – 489 48 66