Publicatiedatum:

Publiekspresentatie resultaten Staat van het Nederlands 2021

Welke talen en variëteiten gebruiken Nederlandstaligen met wie en wanneer? Hierop krijgen we elke twee jaar actuele antwoorden met het onderzoek naar de Staat van het Nederlands.

Op dinsdag 12 oktober om 13 uur ‘s middags in Amsterdam en Brussel en om 8 uur ‘s ochtends in Paramaribo presenteren de onderzoekers de nieuwe resultaten tijdens een digitale bijeenkomst.

Iedereen is welkom om naar hun toelichtingen te komen luisteren en vragen te stellen. Het is niet nodig op voorhand in te schrijven, u kunt zich de dag zelf online aanmelden via de volgende link.

Deelnemen webinar 12 oktober

Wilt u weten of ook niet-moedertaalsprekers het Nederlands overnemen en doorgeven aan hun kinderen? Of er verschillen zijn in het talengebruik op Facebook en Twitter en in de interne en de externe communicatie op het werk? Hoe het gebruik van Engels in het hoger onderwijs evolueert en hoe het met het gebruik van dialecten en regionale talen in diverse situaties is gesteld?

Frans Hinskens (Meertens Instituut), Johan De Caluwe (Universiteit Gent), Sita Doerga Misier (Instituut voor de Opleiding van Leraren en Anton de Kom Universiteit van Suriname) vertellen u er alles over en Kris Van de Poel (Taalunie) koppelt er enige beleidsbevindingen aan vast.