Publicatiedatum: 4 september 2019

Publiekssymposium De Boerderij

Op maandag en dinsdag 11 en 12 november organiseert Leonie Cornips een feestelijk publieksymposium voor iedereen die het Meertens Instituut een warm hart toedraagt. Onderzoekers van het Meertens Instituut – de taalkundigen, etnologen, antropologen, orale-cultuuronderzoekers en dialectologen – buigen zich tijdens deze middagen over het thema 'de boerderij in het verleden, heden en in de toekomst'.

Een middag die u als vriend van het Meertens Instituut niet mag missen: aan de hand van één thema belichten we de veelzijdigheid van onze onderzoeken, de rijkdom van onze collectie én de manier waarop de Nederlandse taal en cultuur altijd in beweging is.

Hoe wordt de boerderij geportretteerd in liedjes, hoe vertellen wij over de koe in het verleden en wat houdt onze veranderde relatie met boerderijdieren in? Waar komt de koe vandaan en hoe ontstaan koeienrassen? Hoe benoemen we de boerderijdieren in de dialecten van vroeger, en hoe riep de boer ze? Hoe klinkt een moderne boerderij? Welke kunstprojecten zijn er? Dit en meer zullen we uit de doeken doen tijdens het publiekssymposium De Boerderij, dat mogelijk wordt gemaakt door Meertens-onderzoekers en bevriende onderzoekers aan de UvA, Tilburg Universiteit en Universiteit Maastricht.

Het volledige programma kunt u hier downloaden als pdf-bestand.

Aanmelden
Let op: Plaatsen zijn gratis maar beperkt. U kunt zich aanmelden via communicatie@meertens.knaw.nl. Geef hierbij aan of u op 11 of 12 november (tussen 12.00 en 18.00 uur) of op beide dagen deelneemt. Hierbij geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Foto door Leonie Cornips

Voor de organisatie van dit evenement verzamelen wij uw naam en emailadres. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de aanmelding en communicatie over dit publieksypomsium en worden na afloop van het evenement verwijderd.