Publicatiedatum: 31 maart 2022

21 april 2022: Symposium ‘Proefdieren in beeld’

Op donderdag 21 april (13.00 -18.00 uur) houdt de Instantie voor Dierenwelzijn Utrecht het gratis online symposium ‘Proefdieren in beeld’. Aanleiding is Wereldproefdierendag in het weekend erna. Sprekers zullen vertellen over hun ervaringen met (proef)dieren en stilstaan bij de dieren zelf. Onderwerpen zijn onder andere dierentalen, dierenculturen, dierenwelzijn en huisvesting van proefdieren in het licht van spelgedrag.

Wat kunnen we leren van het observeren van dieren? Hoe leven zij en hoe communiceren zij? Hoe kunnen we ze beter leren begrijpen? Tijdens het gratis online symposium ‘Proefdieren in beeld’ staan proefdieren centraal als de wezens die ze zijn. In tien lezingen zullen spreker vanuit verschillende disciplines hun licht laten schijnen op dieren die soms proefdier zijn, maar vooral dier zijn.

De middag wordt afgesloten door Leonie Cornips (NL-Lab / Meertens Instituut) en Lynn de Rijk, die onderzoek doen naar communicatie van koeien en varkens. Meer informatie over het programma en het aanmelden.