Publicatiedatum: 18 februari 2020

Tentoonstelling: ‘Ruud de Wild, songbook. Reis langs de mooiste Nederlandse liedboeken’

 

Op het moment dat alle musea de deuren moesten sluiten, was de tentoonstelling 'Ruud de Wild songbook. Reis langs de mooiste Nederlandse liedboeken' zo goed klaar om geopend te worden. Gelukkig is deze tentoonstelling in 2022 te zien in Huis van het boek. Maar u kunt alvast genieten van het Nederlandse lied want het informatieve en mooi vormgegeven Songbook van Ruud de Wild: Reis door de geschiedenis van het Nederlandse lied dat bij de tentoonstelling hoort, is al verschenen.
 

Vanaf 20 maart 2022 in Huis van het boek, Den Haag

Samen met het Huis van het boek maakt radiomaker en kunstenaar Ruud de Wild de tentoonstelling ‘Ruud de Wild, songbook. Reis langs de mooiste Nederlandse liedboeken’. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee langs de mooiste Nederlandse liederen en liedboeken. Van ‘Zij gelooft in mij’ van Hazes tot de middeleeuwse ‘Hadewijch’: een muzikale reis langs thema’s als kinderliedjes, liefdesliedjes, strijdliederen en het levenslied.

 
Door zijn persoonlijke keuze uit de Nederlandse liedgeschiedenis laat Ruud de Wild zien hoe rijk die geschiedenis is en hoeveel liedjes in verschillende vormen bewaard zijn gebleven. Hij wordt begeleid door specialisten Garrelt Verhoeven (zelfstandige gastconservator) en Martine de Bruin (liedspecialist van het Meertens Instituut). In hun zoektocht naar het Nederlandse lied struinen ze door de Liederenbank van het Meertens Instituut en de collecties van o.a. het Huis van het boek en de Koninklijke Bibliotheek. Natuurlijk ontbreekt Ruuds bekende stem niet; met een audiotour begeleidt hij de bezoekers door de tentoonstelling.  

Meer informatie

Portretfoto Ruud de Wild, Linda Stulic, NPO, 2020