Publicatiedatum: 27 februari 2014

Wereldverteldag

Op donderdag 20 maart 2014 is het wereldwijd Wereldverteldag. Verhalenvertellers, zowel amateurs als professionals, vertellen op 20 maart hun verhalen in scholen, bejaardentehuizen, in bibliotheken of elders in stad of dorp. Het evenement draait nadrukkelijk om de orale overlevering. Zie ook www.wereldverteldag.nl.

Voor het avondprogramma zijn in verschillende steden Vertelcafés ingericht. In de Vertelcafés is er contact met buitenlandse vertellers via Skype en filmpjes op Youtube.

Theo Meder, onderzoeker aan het Meertens Instituut,  is voorzitter van de Stichting Vertelcultuur. Deze stichting is samen met het NCVie betrokken geweest bij de opzet en de financiering van de Wereldverteldag. De Stichting Vertelcultuur en het NCVie behoren dit jaar weer tot de sponsors.

Theo Meder zal op 20 maart ieder half uur naar een nieuw monster- of drakenverhaal verwijzen op Twitter en Facebook. In totaal presenteert hij zo 16 geselecteerde verhalen uit de Nederlandse Volksverhalenbank (www.verhalenbank.nl), tussen 10.00 en 18.00 uur. Na 20 maart zullen deze 16 verhalen als tentoonstelling nog op de welkomstpagina van de Volksverhalenbank terug te vinden zijn.
Theo Meder is op Twitter te vinden als: @TheoMeder
Theo Meder is hier op Facebook te vinden: http://www.facebook.com/theo.meder.