skip to main content

E-data & Research oktober 2023 verschenen

In het blad E-data & Research staan diverse artikelen over data en onderzoek in de alfa- en gammawetenschappen. Binnenkort valt het oktobernummer op de deurmat, deze editie is ook online beschikbaar via edata.nl.

In deze editie onder andere een interview met onderzoeker en interim-directeur van het Meertens Instituut Inger Leemans, over het onlangs verschenen boek ‘NeusWijzer. Geuratlas van de Lage Landen’. Het boek brengt inzichten over geuren uit verschillende wetenschapsgebieden samen. Verder een artikel over het recent gelanceerde handschriftenportaal eCodicesNL, waarin 180 middeleeuwse handschriften zijn opgenomen. Een projectteam van het Huygens Instituut realiseerde dit project met subsidie van het fonds KNAW Instituten.

E-data & Research bevat artikelen voor onderzoekers en dataprofessionals en eenieder die zich betrokken voelt bij de ontwikkelingen in opslag en hergebruik van onderzoeksgegevens. Het blad verschijnt drie keer per jaar en wordt mogelijk gemaakt door: het CBSCenterdataCLARIAHDANSKNAW Humanities ClusterODISSEI en RKD.

Meer informatie

Op de website edata.nl staan alle uitgebrachte nummers. Een gratis abonnement op E-data & Research kunt u online aanvragen. Voor vragen of suggesties voor artikelen kunt u contact opnemen met de redactie, ook als u het blad (tijdelijk) op een ander adres wilt ontvangen. De volgende E-data & Research verschijnt in februari 2024. Volg E-data ook via twitter: @eDataResearch