8 februari 2024

Open Call Meertens-NIAS-fellowship 2024/2025

Het NIAS (Netherlands Institute for Advanced Study) accepteert nu aanmeldingen voor het Meertens-NIAS-fellowship 2024/2025. Deadline: 18 maart 2024.

Ervaren internationale onderzoekers kunnen solliciteren voor een beurs van 10 maanden in het vakgebied van taal en cultuur in Nederland en de Nederlande taal en cultuur over de hele wereld. Onderzoekers krijgen binnen de fellowship de mogelijkheid om nieuwe ideeën te verkennen, mee te doen aan uitdagende projecten, en geïnspireerd te worden door het internationale, interdisciplinaire karakter van de KNAW.

Een projectverzoek kan ingediend worden tot en met 18 maart 2024, 12 uur ‘s middags. Bezoek de website van het NIAS voor meer informatie.

Meertens-NIAS Fellow 2023/2024

De allereerste Meertens-NIAS Fellowship werd vorig jaar toegekend aan onderzoeker Ayşenur Korkmaz, voor haar project Heritage of Violence: Cultural Contestation among Turks and Armenians in the Netherlands. Lees hier op de NIAS-website meer over haar onderzoek.

Foto van Aysenur Korkmaz met de quote "My time as a Meertens_NIAS Fellow has been transformative. I have learned from so many colleagues at both institutes on a wide range of subjects." op een gele achtergrond.
Logo NIAS (Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences)