21 februari 2024

E-data & Research februari 2024 verschenen

In het blad E-data & Research staan diverse artikelen over data en onderzoek in de alfa- en gammawetenschappen. Binnenkort valt het februari-nummer op de deurmat, deze editie is ook online beschikbaar via edata.nl.

Titelpagina van E-data & Research met hoofdartikel: Hoe beweegmeters inzicht bieden in het leven in Malawi

In deze editie onder andere een interview met Cees Heere (Huygens Instituut) over het oral history-project ‘Diplomatieke getuigenissen’, en een interview met Rombert Stapel (IISG) over HisGIS.nl, een website van het KNAW Humanities Cluster waarop je vanuit het moderne landschap terug kunt navigeren naar de Napoleontische kadasterkaarten uit 1832.

E-data & Research bevat artikelen voor onderzoekers en dataprofessionals en eenieder die zich betrokken voelt bij de ontwikkelingen in opslag en hergebruik van onderzoeksgegevens. Het blad verschijnt drie keer per jaar en wordt mogelijk gemaakt door: het CBSCenterdataCLARIAHDANSKNAW Humanities ClusterODISSEI en RKD.

Meer informatie

Op de website edata.nl staan alle uitgebrachte nummers. Een gratis abonnement op E-data & Research kunt u online aanvragen. Voor vragen of suggesties voor artikelen kunt u contact opnemen met de redactie, ook als u het blad (tijdelijk) op een ander adres wilt ontvangen. De volgende E-data & Research verschijnt in juni 2024. Volg E-data ook via X: @eDataResearch